Ιατρική Φροντίδα

Παρακολουθούμε την υγεία των παιδιών με καθημερινή παρουσία παιδιάτρου στο σχολείο. Για την υπηρεσία αυτή δημιουργήσαμε ιδιαίτερο χώρο ιατρικής εξέτασης και αναρρωτήριο.
Επίσης, επειδή η σωστή και έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη είναι πολύ σημαντικές σε αυτή την ηλικία, έχουμε καθιερώσει έναν ετήσιο ιατρικό προληπτικό έλεγχο από ομάδα γιατρών τεσσάρων ειδικοτήτων: ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο και ορθοπεδικό. Παράλληλα, ειδική λογοθεραπεύτρια παρακολουθεί τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να εντοπίσουμε εγκαίρως τυχόν δυσκολίες και να παρέχουμε την κατάλληλη στήριξη.

Όλα τα παιδιά του Ντεκρολί είναι ασφαλισμένα με πρωτοβουλία του σταθμού στην Ασφαλιστική Εταιρία Generali. Η ομαδική ασφάλεια αναφέρεται σε περίπτωση ατυχήματος για το διάστημα που τα παιδιά είναι στην ευθύνη του σχολείου.

Σίτιση

Έχουμε αναθέσει την επιμέλεια της διατροφής του παιδιού σας σε εξειδικευμένο διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Μεταφορά

Στο Ντεκρολί παρέχουμε τη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία. Τα δρομολόγια των λεωφορείων μας πραγματοποιούνται με συνέπεια και ασφάλεια από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς και υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μέσω κινητού τηλεφώνου για καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Προσαρμόζουμε τα δρομολόγια με γνώμονα την όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια της μεταφοράς για κάθε μαθητή.

Εξορμήσεις - Εκπαιδευτικές Δράσεις

Το εκπαιδευτικό έργο του Ντεκρολί, αλλά και η ψυχαγωγία των παιδιών μας, δεν περιορίζονται στους χώρους του σχολείου. Γι’ αυτό στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οργανώνουμε εξωσχολικές εκπαιδευτικές εξορμήσεις και επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και πολιτιστικά πάρκα, καθώς και εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων και βιωματικών εργαστηρίων.

Προσαρμογή - Ομαλή  Ένταξη

Στο Ντεκρολί μεριμνούμε ώστε η ένταξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον να πραγματοποιείται σταδιακά. Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μεθοδικά μία διαδικασία μέσω της οποίας το παιδί μεταβαίνει ομαλά στο καινούργιο του περιβάλλον.
Με οδηγίες για τα «πρέπει» και τα «μη» κατά την προσαρμογή, με συμβουλές για την προετοιμασία του παιδιού από το σπίτι και με επισκέψεις γνωριμίας και εξοικείωσης με τον χώρο και τις παιδαγωγούς του, μετά από λίγες μέρες οι δυσκολίες των πρώτων ημερών αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση.

«Το πρώτο βήμα» είναι για μας το σημαντικότερο

Στο Ντεκρολί σας προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια πρώτη προσαρμογή του παιδιού στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, με ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

  • Δύο συναντήσεις – συζητήσεις σε Ομάδα Γονέων με την παιδοψυχολόγο του Ντεκρολί, με θέμα τα δύσκολα συναισθήματα και τους σωστούς χειρισμούς στην περίοδο της προσαρμογής
  • 10 ολιγόωρες επισκέψεις γνωριμίας του παιδιού με το περιβάλλον του παιδικού σταθμού. Στις σύντομες αυτές επισκέψεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα σύντομο πρόγραμμα με δημιουργικό παιχνίδι, να γνωρίσει τους πρώτους φίλους του και να εξοικειωθεί με τη λειτουργία του παιδικού σταθμού
  • Συζήτηση των γονέων με τους υπεύθυνους του Ντεκρολί σχετικά με τα συναισθήματα των παιδιών στην προσαρμογή και τους απαραίτητους χειρισμούς που θα τα βοηθήσουν
  • Σημειώσεις για γονείς με απλά παραδείγματα, συχνά παρατηρούμενες συμπεριφορές και προτάσεις για συμβολικό παιχνίδι και παραμύθι, που σχετίζονται με την προσαρμογή