25η Μαρτίου στο Ντεκρολί!

25η Μαρτίου στο Ντεκρολί!

Όλα τα τμήματα του Ντεκρολί πήραμε μέρος σε μια μεγάλη γιορτή, για να τιμήσουμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά και τη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού.

Γαλανόλευκες σημαίες, Ελληνίδες και Έλληνες ηρωικοί αγωνιστές, πλημμύρισαν τον χώρο του σχολείου μας.

Τα «μελισσάκια» γνώρισαν τα σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα μέσα από το παιχνίδι και τον χορό. Τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολούθησαν μία παρουσίαση για τους ήρωες του ’21, διάβασαν την ιστορία του αγωνιστή Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και, μέσα από αποσπάσματα ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, γνώρισαν σημαντικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Τη χαρούμενη νότα της γιορτής έδωσαν τα «βατραχάκια», χορεύοντας τη Γερακίνα, και τα «χελωνάκια» τραγουδώντας Τα Κλεφτόπουλα. Μέσα από μικρά θεατρικά, τα «τιγράκια» και τα «αλεπουδάκια» μας παρουσίασαν το θέμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του ξεσηκωμού του 1821, και τα «λιονταράκια» το ιστορικό παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου «Τα Ελληνάκια».

Η πιο σπουδαία στιγμή για όλους ήρθε όταν τα παιδιά τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο και, με καμάρι και περηφάνεια, παρέλασαν κρατώντας ψηλά τα σημαιάκια τους!

Comments are closed.